onsdag 30 mars 2011

Oliwer 3,5 år!

Upplagd av Amy kl. 22:31
Min stora kille är redan 3,5 år idag! Tiden går fort, fort, fort och jag hinner inte med. Han utvecklas hela tiden och innan jag vet ordet av det går han antagligen i skolan!

Just nu är Oliwer inne i en period där siffror och bokstäver är väldigt intressant. Han räknar och skriver ord med magnet bokstäverna på kylskåpet. Även klockan är ett stort intresse. Han frågar flera gånger på dagen hur mycket klockan är och han har full koll på vad som händer olika tider.
Roligaste leksakerna är tågbana och duplo. Oliwer är duktig på att bygga långa banor och höga hus med duplo. Pussel är något som Oliwer älskar, bygger 50 bitar utan problem.
Att leka med Elliot är oftast kul det också. För det mesta går det bra och dom har jätte kul ihop. Men när Elliot inte alltid gör som Oliwer vill eller inte förstår så kan Oliwer bli väldigt frustrerad.

Elias är Oliwers lilla ögonsten. Han går flera hela tiden och tittar till lillebror för att se vad han gör och för att ge honom en puss och kram. Han övervakar honom hela dagarna. Skulle Elliot komma i närheten så ropar han genast på mig så jag kommer och räddar honom. Oliwer är husets lilla polis :). Han har full koll på allt som händer och ropar direkt när något händer som inte bör hända.

Oliwer sover 19-07 ca och ingenting på dagen. Han äter det mesta och gärna godis och kakor ;). Det som inte passar herrn är potatis! Pasta är favoriten. Till frukost får det gärna vara gröt, välling, macka (helst med leverpastej) eller müsli.

Oliwer är för det mesta en väldigt glad och snäll pojke men har som alla barn sina trots perioder på dagarna. Det blir en del konflikter, mestadels för att han inte får som han vill. Men det går över ganska fort och sen är han den goa killen igen, tills nästa utbrott ;).

Det är väldigt mycket prat nu för tiden och munnen går i ett. Ibland vet han nog inte ens själv vad han pratar om. När man frågar vad han sa så får man ofta svar som det vet jag inte.
Frågorna är för det mesta VARFÖR om allt även om han vet svaret själv. Detta kan göra mamman här lite smått galen. Vad sa du är också en vanlig fråga fastän han mycket väl vet vad som sades.

När vi går ut så är det cykla som gäller. Han cyklar överallt och långt. Till Kållered och tillbaka (7 km) är inga problem alls.
Att leka på lekplatsen här utanför är kul och han är så stolt att han får vara ute själv (och det sköter han galant utan bus).

Att välja kläder på morgonen i byrån är en ny grej som tydligen är väldigt kul. Helst innan mamma går upp så hon inte får något att säga till om.

När Elliot sover vill Oliwer gärna se på film, Toys story eller bilar för det mesta. Men även Thomas tåget, Musse pigg och andra barnens favoriter filmer går bra.

Ja detta är vad jag kan komma på om Oliwer 3,5 år. Min fina stora kille <3<3

3 kommentarer:

Sandrah - mamma till Devin och Vilde sa...

Kul att läsa en liten sammanfattning liksom :) oliwer är alltså polis om han själv inte är med på buset som inte bör hända? ;)

Annie sa...

En helt fantastisk liten kille är det du har, eller ja, naturligtvis alla 3. Men det kändes så kul för mig att jag och Oliwer blev så bra kompisar direkt ;)

PussKram Ses på söndag!

marie - Från en prematurmammas hjärta - sa...

Håller med sandrah:) grattis sötnos!

Skicka en kommentar

Vad tycker du?

 

Amy - 3 barns mamma vid 23 Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea